De Douvebeek baant zich dapper een weg door het stroomgebied van de Leie. Langs haar oevers draperen de Douvevallei en Eeuwenhout 54 hectare natuurschoon. Wie dit gebied bezoekt, zou haast geloven dat de tijd er is blijven stilstaan. De holle wegen, knotbomenrijen, houtkanten en hagen ademen een sfeer van lang vervlogen tijden uit. Het samenspel van bos, bloemige weiden en akkertjes is een streling voor het oog.

In het Eeuwenhout kun je tevens een wandeling volgen via route you.

Route you: http://www.routeyou.com/nl/route/view/539795/wandelroute/eeuwenhout-douvevallei-wandelroute-89-km.nl

 

Op de heuvelflank van de Rodeberg ligt het onheilspellend klinkende Hellegatbos. Laat je niet misleiden door zijn naam: dit bos zal je aangenaam verrassen met zijn natuurpracht, diversiteit en prachtige vergezichten. Naarmate je van de top van de helling afdaalt, geeft het Hellegatbos een steeds gevarieerdere biotoop prijs. Vooral kinderen beleven hier de grootste pret.
Op de Rodeberg kun je tevens een wandeling volgen via route you.
Route you: http://www.routeyou.com/nl/route/view/539880/wandelroute/hellegatbos-rodeberg-wandeling-27-km.nl 

 

De Scherpenberg behoort met zijn 125 meter hoogte tot de top van West-Vlaanderen. De beboste berg ligt middenin een idyllisch landschap met bosjes en weiden. De talrijke bronnetjes zorgen voor een schat aan voorjaarsbloemen en beekjes vloeien zigzaggend het hellende landschap in. De variëteit van de Scherpenberg is een grote troef en weet zowel dier als mens te verleiden.